Praktische Informatie

Meenemen

Wij raden aan makkelijk schoeisel en comfortabele kleding mee te nemen (je kunt bij ons wassen). Denk aan verschillende lagen, het weer kan nogal verschillen per dag in Finland.

Persoonlijke verzorging, medicijnen. Ook belangrijk: een slaapmasker, in de zomer is het hier nagenoeg 24 uur per dag licht.

Een auto is, wanneer je komt kamperen een must. Je fietst hier niet even naar de supermarkt en ook het openbaar vervoer ziet er iets anders uit dan in Nederland.

15 minuten rijden bij ons vandaan is een strandje. Eigenlijk zitten we overal 15 minuten vandaan; winkels, het station en het centrum van Lappeenranta. Op zo’n 10 minuten afstand is er een prachtige golfbaan. 

Kom je met het vliegtuig?

Vanaf Schiphol is veruit het meest handig. Deze vluchten zijn direct en gaan regelmatig. Wijzelf vliegen het liefst met KLM maar je kunt ook voor Finnair kiezen. De laatste heeft wel iets vaker vertragingen.

Vanaf Eindhoven kun je ook vliegen maar daar zijn de momenten dat er naar Helsinki gevlogen wordt veel minder frequent en er is vaak een tussenstop. Düsseldorf is ook een optie, ook daar kun je regelmatig vertrekken richting Helsinki.

Vanaf Schiphol zit je zo’n 2,5 uur in het vliegtuig. Wanneer je aankomt op Helsinki Airport kun je met de trein naar Lappeenranta (reserveer van tevoren tickets via https://www.vr.fi Je zit nog eens 2,5 uur in de trein, wat geen enkel probleem is want je hebt een prachtig uitzicht en goede koffie en broodjes aan boord.

Wanneer je in Lappeenranta aankomt wordt je door één van ons opgehaald en zijn we met een kwartiertje bij ons huis. Wanneer je terug gaat brengen we je uiteraard ook naar het station.

Of je huurt een auto (ook weer van tevoren regelen, vermijd greenmotion!) Ook dan ben je nog 2,5 uur onderweg naar ons. Je kunt je huurauto bij ons op het terrein kwijt. 

Bedenk wel dat, wanneer je voor een retraite komt, dat je alle dagen bezig bent en je de auto eigenlijk niet nodig hebt. Het huren van een auto is dan wellicht oneigenlijk duur.

Naar Finland met de boot

Met de boot kost veel tijd en wanneer je die hebt is het hartstikke leuk. Je rijdt met je eigen auto naar Travemünde (Duitsland) alwaar je de boot neemt waar je vervolgens ruim 30 uur op verblijft. Wanneer je aankomt in de haven van Helsinki rijd je in ongeveer 2,5 uur naar onze locatie. Zie www.finnlines.com voor meer informatie over reizen met de boot.

De Witte Zwaluw - Praktische Informatie